dissabte, 28 de desembre del 2013

CONFERÈNCIA PDI I TABLETS

DESCRIPCIÓ

Durant la setmana de pràctiques de la universitat (11-15 nov), vam tenir el plaer d'assistir a una conferència sobre les PDI (Pissarres Digitals Interactives) i les tauletes digitals (o Tablets).

Malauradament no hi vaig poder assistir per temes de feina (entrenador), però vaig preguntar i he agafat informació sobre el que es va tractar i us en faré un petit resum.

Es va dividir en dues parts:

Durant la primera es va explicar que les PDI són unes eines molt potents per al procés d'aprenentatge però que s'han de fer i saber servir correctament en el moment adequat ja que si no el procés d'aprenentatge resultava nul.

A la segona part van prendre importància dos mestres de l'escola Mare de Déu de la Merçè de Sant Feliu de Llobregat que van explicar com utilitzaven les Tablets a la seva escola. Deien que no calia fer-les servir a totes hores per a totes les activitats, només quan els mestres troben alguna aplicació en relació amb el que es treballa o alguns racons que permetin el seu ús. 

Durant la xerrada s'havien de fer twits amb el hashtag #GITIC13, i aquest va arribar a ser TT (Trending Topic). La Mireia Mandicó va fer una captura de pantalla amb el mòbil.



REFLEXIÓ

L'ús de les noves tecnologies a les aules és molt útil ja que amb només una Tablet es poden tenir incomptables aplicacions o estar a l'abast del cercador d'Internet amb un parell de tocs amb el dit.
Encara que no s'ha d'aplicar extremament, mai s'hauria d'abolir el paper i el llapis d'una aula ja que formen part de l'essència d'aquesta.

AMPLIACIÓ

Amb la sessió que vam fer a GITIC sobre PDI's vaig trobar moltes aplicacions interessants.

Alexandria: Biblioteca de recursos digitals. Materials per a PDI.

Tiching! : Creador de recursos educatius.  

GenMagic: Recursos multimèdia organitzats per àrees i nivells.

Reporteducació: És el servei educatiu del Baix Llobregat. Espai PDI > Aplicacions

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada